Senegal Amadou Mahtar MBOW Üniversitesine Ziyaret
Erasmus+ 2023-1-TR01-KA171-HED-000162509 numaralı KA171 Projesi kapsamında, KBUZEM Akademik Personeli Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer, Öğr. Gör. Fatih Gültekin ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü İdari Personeli Elif Ergin, 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Senegal Amadou Mahtar MBOW Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret boyunca Bilim ve Teknoloji fakültesinde uzaktan eğitim alanında dersler verildi. Aynı zamanda, kurumlararası işbirliğini güçlendirmek amacıyla uluslararasılaşma stratejileri üzerine görüşmeler yapıldı. Bu hareketlilik Senegal Ulusal Gazetesinde yer aldı.

Buna ek olarak, bu KA171 Avrupa Birliği Projesi kapsamında, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Dr. Öğr. Üyesi Yasin Ortakcı, Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Sonuç ve Yazılım Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Sait Demir 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında ve Yazılım Mühendisliği Bölümünden Doç. Hakan Kutucu 3-7 Haziran 2024 tarihleri arasında Amadou Mahtar MBOW Üniversitesinde eğitim vermişlerdir. 

Bu Erasmus Avrupa Birliği Projesi, Senegal Amadou Mahtar MBOW Üniversitesinin uzaktan eğitim sistemlerine ve müfredatına katkı sağlaması, iki kurum arasındaki uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi açısından önem arzetmekte olup, hareketlilikler başarıyla sonuçlanmıştır. 


Senegal Amadou Mahtar MBOW Üniversitesinden 1 Akademik Personelin de Karabük Üniversitesine Erasmus Ders Verme Hareketliliği kapsamında ziyaret etmesi beklenmektedir.