2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI HK.
 
                                                                                                 
 
2020-2021 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI
 
 
2020-2021 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Online Başvuru Tarihleri ve Adresi

 
 
18 Şubat 2020 (00:01)
13 Mart 2020 (17:30)

 
http://erasmus.karabuk.edu.tr
Mevlana Değişim Programı başvurularında kabul edilecek dil puanları şu şekildedir:
-       25-26 Aralık 2019 tarihlerinde Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) tarafından yapılan “Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı” puanları (Önceki yıllarda yapılan yabancı dil sınavları geçerli değildir. Başvuru esnasında önceki sınavlar seçilmemelidir.)
-       YDYO hazırlık muafiyet sınavı puanları (80 ve üzeri)
-       YDYO hazırlık bitirme sınavı puanları
-       YDYO Erasmus+/Mevlana Kursu bitirme sınavı puanları
-       YDS, e-YDS, YÖKDİL ve ÖSYM tarafından eş değerliği kabul edilen sınavlardan (http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/genel/EsdegerlikTablosu14012015.pdf) alınan puanlar
-       İngilizce dışındaki dillerden yeterliliği olan öğrencilerin resmî kurumlarca kabul edilen ilgili sınavlardan aldıkları puanlar
 
Başvuru yaparken hangi puan türü ile başvuru yapacağınızı seçmeniz ve ilgili sınav puanlarını aldığınızı kanıtlamak adına belgeleri sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı’na giren öğrencilerin sınav puanlarını başvuru ekranında manuel olarak belirtmeleri gerekmektedir. Başvurular tamamlandıktan sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından öğrencilerin girdiği bilgiler kontrol edilecektir. Bilgilerde tutarsızlık olduğu tespit edilirse başvuru geçersiz sayılacaktır.
 
Dil puanı barajları;
Batı Dilleri ve Edebiyatı (Lisans ve Lisansüstü), Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Bölümleri için 70
Mühendislik Fakültesi için 60
Diğer Fakülte ve Meslek Yüksek Okulları için 50 olarak belirlenmiştir.
 
ÖNEMLİ NOT:
Aday Öğrenci Başvuru Formu erasmus.karabuk.edu.tr adresinde sistem üzerinden doldurulup çıktı alındıktan sonra imzalanarak taratılıp sisteme yüklenecektir. Sistem üzerinden doldurulmayan ve(ya) fotoğraf formatında sisteme yüklenen belgeler kabul edilmeyecektir.
 
 
Ayrıntılı bilgi için web sayfamızı ziyaret ediniz.
http://uluslararasi.karabuk.edu.tr/mevlana
Anlaşmalı üniversiteler aşağıdaki linkten kontrol edilebilir.
http://uluslararasi.karabuk.edu.tr/icerikGoster.aspx?K=S&id=78&BA=mevlana
Mevlana Değişim Programı Başvuru Şartları

- Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,
- Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,
- Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3(üç) olması.
- %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması alınarak Mevlana Puanı hesaplanır ve değerlendirmeler Mevlana Puanına göre yapılır.
- Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.
- Öğrencilerin gidilecek okul tercihi yapmadan önce tercih etmeyi düşündükleri okul hakkında araştırma yapmaları ve Mevlana Bölüm Koordinatöründen de yardım alarak gidilecek okullardaki derslerin bölüm dersleriyle denkliğini kontrol etmeleri öğrencilerimizin yararına olacaktır.
-Ülkemizde Türkiye Burslusu olarak öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler Mevlana Değişim Programından yararlanamazlar.
Not: Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Bosna Hersek’teki üniversiteler TOEFL Skoru istemektedirler.
 
Başvuru Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar
- Başvurular 18 Şubat 2020 00:01 de başlayıp, 13 Mart 2020 17:30’a kadar devam edecektir.
- Mevlana Değişim Programına başvuracak öğrenciler erasmus.karabuk.edu.tr adresine Kullanıcı Adı (T.C. Kimlik Numarası) ve Şifreleri (Karabük Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi OBS Şifresi) ile girip sistem üzerinden Aday Öğrenci Başvuru Formunu eksiksiz olarak doldurup çıktı aldıktan sonra imzalayarak sisteme yükleyeceklerdir.
- Gidilecek okul tercihi yaparken sayfamızda duyurulan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Yürütme Kurulu Kararında (aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşılabilir) izin verilen ülke ve alan bilgileri kontrol edilerek tek tercih yapılacaktır. İzin verilen alan dışında bir tercihte bulunulursa adayın yerleştirilmesi yapılmayacaktır ve sorumluluk adayda olacaktır.
 
YÜRÜTME KURULU KARARI: http://uluslararasi.karabuk.edu.tr/yuklenen/dosyalar/1262172020101158.pdf
 
Sistem üzerinden başvuru yapılırken istenen belgeler hazırlanıp sisteme yüklendikten sonra başvurumu tamamla sekmesi tıklanarak başvuru tamamlanır. Ancak bu başvuru işlemlerinin bittiği anlamına gelmemektedir. Başvurular sistem üzerinden görevliler tarafından kontrol edilecek ve yüklenen belgelerde eksik ya da hata var ise belgeler reddedilecektir. Bu durumda aday öğrenci belgelerdeki eksik ya da hatayı düzelterek yeniden sisteme yükleyecektir. Bu nedenle başvuruların son güne bırakılmaması aday öğrencilerimizin lehine olacaktır.