2016-2017 Personel Hareketliliği Başvurusu Hk.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
 
ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
 
1)      DERS VERME HAREKETLİLİĞİ 
EÜB sahibi yükseköğretim kurumu öğretim elemanlarının farklı bir Avrupa ülkesinde EÜB sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine imkân sağlayan alt faaliyet alanıdır.
 
Ders Verme Hareketliliğinin hedefleri şunlardır:
-Hareketlilik programına katılamayan öğrencilere farklı Avrupa ülkelerindeki yükseköğretim kurumlarının akademik personelinin bilgi ve deneyiminden faydalanma imkânı vermek,
-Pedagojik yöntemler konusunda uzmanlık ve deneyim değişimini teşvik etmek,
-Yükseköğretim kurumlarını sundukları derslerin çeşit ve içeriğini genişletme ve zenginleştirme konusunda teşvik etmek,
 
Ders Verme Hareketliliğine Katılabilme Şartları
 
1.      EÜB sahibi bir yükseköğretim kurumunda en az yarı zamanlı öğretim elemanı olunması
2.      Üniversiteler arası anlaşmanın olması(Uluslararası ilişkiler Koordinatörlüğü sayfamızda bulunan Anlaşmalar linkinden güncel anlaşmalarımız kontrol edilebilir.)
3.      Hem gönderen hem de misafir olunan yükseköğretim kurumu tarafından kabul edilen bir öğretim programının (teaching programme) olması (Öğretim programı taraflarca imzalanmış olmalı ve en azından gerçekleştirilecek programın genel amaç/hedeflerini, içeriğini ve beklenen sonuçlarını içermelidir.) 
4.      Hareketlilikten daha önce faydalanmış olan personelimizin başvuruları karşılayabileceğimiz personel sayısından fazla olması durumunda yedek olarak belirlenecektir.
ÖNEMLİ NOT:  Ders verme hareketliliği için hibe almaya hak kazanabilmek için misafir olarak gidilen yükseköğretim kurumunda en az 8 ders saati ders vermek gerekmektedir.
Değişimden yararlanacak akademik personelimize ders verilen günler ve seyahatin gerçekleştiği günler için hibe ödenmektedir. Ancak kurumumuza tahsis edilen hibe tutarının başvuruda bulunan tüm personelimiz için yeterli olmaması durumunda faaliyetten hibesiz olarak faydalanma imkânı bulunmaktadır.
Başvuru Belgeleri:
-Başvuru Formu: Web sayfamızın “Belgeler-Formlar” linkinde bulunan başvuru formu ofisimize teslim edilmelidir.
- Davet Mektubu: Gidilecek kurum tarafından ziyaretin uygun olduğunu belirten kabul yazısı.
- Öğretim Programı (Teaching Programme): Web sayfamızda “Personel/Ders Verme Hareketliliği” altında yer almakta olup başvuran personelimizin imzalamış olması yeterlidir.
 
 
2)      EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ
Yükseköğretim kurumundan bir işletmeye giden personelin hareketliliği: Bu hareketlilik türünün amacı faydalanan kişilerin bilgi ve tecrübe aktarımı ile öğrenmelerine ve pratik beceriler edinmelerine imkân vermektir. Temel faaliyetler seminerler, atölye çalışmaları, kurslar ve konferanslar, pratik eğitim süreçleri, kısa görevlendirmeler vs. olabilir.
 Bir yükseköğretim kurumundan başka bir yükseköğretim kurumuna giden yönetim kadrosu ve idari personelin hareketliliği: Bu hareketlilik türünün amacı faydalanan kişilerin farklı bir kurumun deneyim/iyi uygulamalarını öğrenmelerine ve mevcut işleri için gerekli becerileri geliştirmelerine imkân vermektir. Temel faaliyetler iş başı eğitim programı, çalışma ziyaretleri, kısa görevlendirmeler vs. olabilir.
Eğitim Alma Hareketliliğine Katılabilme Şartları
 
1.      EÜB sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğretim elemanı, yönetici, idari personel olunması ya da bir işletmede personel olunması
2.      Üniversiteler arası ya da işletme arasında anlaşmanın olması şartı aranmamaktadır. 
3.      Hem gönderen hem de misafir olunan kurum tarafından kabul edilen bir iş planının (work plan) olması (İş planı taraflarca imzalanmış olmalı ve en azından gerçekleştirilecek programın genel amaç/hedeflerini, içeriğini ve beklenen sonuçlarını içermelidir).
ÖNEMLİ NOT:  Eğitim Alma Hareketliliği sonrasında hibe almaya hak kazanabilmek için misafir olarak gidilen kurumunda en az 2 gün eğitim almak gerekmektedir.
Engelli Üniversite Personeli İçin İlave Hibeler
Erasmus programına katılan engelli yararlanıcılara aldıkları standart hibelerine ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilmektedir.
Başvuru İşlemleri:
-Başvurular online 24Ekim 2016- 07 Kasım 2016 tarihleri arasında http://193.140.9.36/Account/Login.aspx?pId=2035&return_url=/ linkinden yapılacaktır.
 
Başvuru belgesi çıktı alınıp imzalanarak, varsa Dil Skorunu belirten belge ve hizmet süresini gösterir belge ile Ofisimiz 313 No’lu odaya elden teslim edilecektir.
 
 
 
 
 
 
 
Personel hareketliliğine ilişkin gündelik hibeler ve seyahat tutarları de aşağıdaki gibidir:
 
 Ülke Grupları Hareketlilikte gidilen ülkeler Günlük hibe miktarları (€)
Grup A Danimarka, İrlanda, Hollanda, İsveç, Birleşik Krallık 144
Grup B Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Romanya, İsviçre, Türkiye 126
Grup C Makedonya, Almanya, Letonya, Malta, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti, İspanya 108
Grup D Hırvatistan, Estonya, Litvanya, Slovenya 90
 
Seyahat Hesaplama aracı Ulusal Ajans sayfasında yer almaktadır ve aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir.
http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm
 
 
Seyahat Masrafları Ödenme Tablosu
100 ila 499 KM arasındaki seyahat mesafeleri için: Katılımcı başına 180 AVRO
500 ila 1999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için: Katılımcı başına 275 AVRO
2000 ila 2999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için: Katılımcı başına 360 AVRO
3000 ila 3999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için: Katılımcı başına 530 AVRO
4000 ila 7999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için: Katılımcı başına 820 AVRO
8000 ya da daha fazla seyahat mesafeleri için: Katılımcı başına 1100 AVRO
 
ÖNEMLİ NOT: Eğitim Alma Hareketliliği ve Ders Verme hareketliliği hibelendirilmesi 1 (Bir) gün yol + 3 (Üç) gün Katılım kapsamında toplam 4 (Dört) gün verilecektir.
 
 
 
 
Personel Seçim Kriterleri:
Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan karara göre Akademik ve İdari Personel seçiminde aşağıda bulunan kriterler geçerli olacaktır.
-          Erasmus Değişim Programından daha önce faydalanmış olanlara -20 Puan,
-          Erasmus Değişim Programından daha önce faydalanmamış olanlara +10 Puan
-          Erasmus Değişim Programı kapsamında gideceği üniversite ile protokolü kendi hazırlamış ise +10 Puan,
-          Hizmet yılı süresi kadar + Puan, (Başvuru belgeleri tesliminde hizmet süresini gösterir belge)
-          Yabancı dil puanı en az 50 almış olmak, (İdari Personel Hariç)
 
Bu kararlara ilaveten Değişim programları kapsamında Gelen Öğrencilere ders vermiş olan ve Değişim programları Birim koordinatörlerine + 5 Puan verilecektir.
 
Kontenjanlar: 
-Personel Ders Verme Hareketliliği Kontenjanı toplam 11 kişi,
-Personel Eğitim Alma Hareketliliği Kontenjanı toplam 7 Kişi,
 
----Ders verme ve eğitim alma faaliyetlerinin 30 Mayıs 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir ancak karışıklığa sebep vermemek için hareketlilik 2016-2017 Akademik yılı içinde tamamlanması planlanmaktadır.