Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı Hk. Önemli Duyuru
14/11/2019 tarihli ve 2019/1 sayılı Değişim Programları Değerlendirme Komisyonu kararları ile değişim programları başvuruları için yapılan yabancı dil sınavı ile ilgili birtakım değişikliklere gidilmiştir. Bu değişiklikler şu şekildedir:
  1. Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından “Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı” adı altında yılda bir (1) kez yabancı dil sınavı yapılmasına karar verilmiştir.
  2. Değişim Programları Yabancı Dil Sınavının dili İngilizcedir. Sınav web tabanlı ve gözetimli olarak gerçekleştirilecektir.
  3. Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı geçerlilik süresi dört (4) yıldır. (2019-2020 akademik yılından itibaren yapılacak sınavların geçerlilik süresi 4 yıl olup daha önceki sınavların geçerlilik süresi dolmuştur.)
  4. Bu sınava tekrar katılım halinde en yüksek değil en güncel puan dikkate alınacaktır.
  5. Üniversitemiz YDYO Kurslar Koordinatörlüğü tarafından verilen Erasmus Yabancı Dil Kursları (İngilizce ve diğer diller) sonucunda yapılacak olan sınavlardan alınan puanlar değişim programları başvurularında kullanılabilecektir.
  6. Farklı dillere ait sınav puanları ile başvuru yapacak öğrencilerin YDS ve YÖKDİL gibi ulusal ve ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası geçerliliği olan sınavlardan aldıkları puanlar ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
Bu doğrultuda 2019-2020 akademik yılı Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı'nın 23-27 Aralık 2019 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu'nda (YDYO) yapılması planlanmakta olup ilgili sınav için başvuru bağlantı adresi websitemiz ve YDYO websitesinde 6-20 Aralık 2019 tarihleri arasında yayında olacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı'na girmek, değişim programlarına başvuru yapmak anlamına gelmemektedir. Erasmus+ Staj/Öğrenim Hareketlilikleri ile Mevlana Değişim Programı'na başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin mutlaka websitemizi takip ederek ilgili hareketliliklerin başvuru dönemlerinde başvurularını yapmaları gerekmektedir.