2018-2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları Hk.
BAŞVURU DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

BAŞVURU TARİHLERİ: 05 ŞUBAT-26 ŞUBAT 2018


Mevlana Değişim Programına Başvuru Şartları

- Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,
- Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,
- Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az3(üç)olması.
- %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması alınarak Mevlana Puanı hesaplanır ve değerlendirmeler Mevlana Puanına göre yapılır.
-Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.
-Öğrencilerin gidilecek okul tercihi yapmadan önce tercih etmeyi düşündükleri okul hakkında araştırma yapmaları ve Mevlana Bölüm Koordinatöründen de yardım alarak gidilecek okullardaki derslerin bölüm dersleriyle denkliğini kontrol etmeleri öğrencilerimizin yararına olacaktır.
-Ülkemizde Türkiye Burslusu olarak öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler Mevlana Değişim Programından yararlanamazlar.
Not: Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Bosna Hersek’teki Üniversiteler TOEFL Skoru istemektedirler.
 
Başvuru Evrakı Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar
 
-Mevlana Değişim Programına başvuracak öğrenciler Aday Öğrenci Başvuru Formunu bilgisayarda eksiksiz olarak doldurup fotoğraf ekledikten sonra imzalayıp, bölüm başkanına imzalatarak güncel transkript belgesi ekledikten sonra Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne elden teslim edeceklerdir.
-Gidilecek okul tercihi yaparken sayfamızdaki duyurulan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Kararında izin verilen ülke ve alan bilgileri kontrol edilerek tek tercih yapılacaktır.
 
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI YÜRÜTME KURULU KARARINI DİKKATLİCE OKUYUNUZ.
 
YÜRÜTME KURULU KARARI İÇİN TIKLAYINIZ.
 
ÜLKELER İÇİN TIKLAYINIZ.