IAESTE Staj Başvurularu Hk.
2017 – 2018 Eğitim öğretim yılı IAESTE yurtdışı staj programı ilanına ulaşmak için tıklayınız.

Staj programından faydalanmak isteyen öğrencilerin başvurularını Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne yapmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında öğrencilerin bağlı bulundukları fakültelerden ıslak imzalı güncel transkriptlerini ve buraya tıklayarak indirdikleri yabancı dil sınavı başvuru formlarını doldurarak 315 nolu odaya getirmeleri gerekmektedir.


IAESTE nedir?

IAESTE (the International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), 1948 yılında Londra’da bulunan Imperial College’da 10 ülkenin girişimleriyle kurulmuştur. Kar amacı gütmeyen bağımsız ve tarafsız bir öğrenci değişim organizasyonu olan IAESTE, yaklaşık 80 ülkede faaliyetlerini sürdürmekte ve her yıl 4000’in üzerinde stajyer öğrencinin değişimini sağlamaktadır. IAESTE A.s.b.l.; akademi, endüstri ve üniversite öğrencilerinin ortak çıkarlarını temsil eden ulusal komitelerin birleşiminden oluşan bir konfederasyon yapısına sahiptir.

Türkiye, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin girişimleri ile 1953 yılında kuruluşa katılmış ve 1955 yılında tam üye olmuştur. Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği adı altında ülkemizde çalışmalarını sürdüren IAESTE Türkiye; akademik kurumlar, endüstri kuruluşları ve öğrenci çevrelerinin temsil edildiği bir ulusal komite desteğiyle çalışmaktadır.

IAESTE Türkiye, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı genel merkez liderliğinde, üniversite temsilciliklerinden oluşan bir yapıdır. Kuruluşundan bugüne kadar 10.000′e yakın Türk öğrenciye yurt dışında, ve yine 10.000’e yakın yabancı öğrenciye de ülkemizde staj imkanı sağlamıştır.

IAESTE A.s.b.l. ve üye ülkeler hakkında detaylı bilgi için www.iaeste.org adresini ziyaret edebilirsiniz.