Polonya Vize İşlemleri Hk.
Polonya, Türkiye’deki öğrenciler tarafından Erasmus + öğrenci değişim programı kapsamında eğitim/staj için en sık tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Bu durumdan dolayı son derece memnunuz ancak, her yıl artan taleplerden dolayı sunulan vize başvuru sayısı da sürekli artmaktadır ve en yoğun dönemlerde bazen – halen yasal süreler çerçevesinde olsa dahi – pasaport tesliminde istenmeyen gecikmelere yol açabilmektedir.

Vize için başvuranlara daha kolay ve uygun randevu tarihini seçebilme imkanını sağlamak, sonuç bekleme süresini mümkün olduğunca kısaltmak ve personelimizin yoğunluğunu daha geniş bir süreye dağıtmak amacıyla aşağıdaki konulara dikkatinizi çekerek hatırlatmada bulunmak isteriz:

-vize başvuruları, planlanan seyahat tarihinin 90 gün öncesinden itibaren yapılabilmektedir - Eylül ayının ikinci yarısında gidecek olanlar ŞİMDİDEN MÜRACAT YAPABİLİRLER !,

- Polonya’daki okuldan Kabul Mektubunuzun ASLINI BEKLEMEYE GEREK YOKTUR - okunaklı, taranmış ve e-posta ile gönderilmiş belgenin çıktısı yeterlidir.

Polonya’ya gidecek olan öğrencilerin vize için erken başvuru yapmalarının yukarıda bahsedilen sebeplerden dolayı önemli olduğunu tekrar vurgulamak isteriz.

En yoğun başvuru yaşadığımız Ağustos – Eylül aylarında aşırı yoğun talepten dolayı sonucun alınması, başvuru dosyanızın Vize Bölümümüze ulaşmasından itibaren 15 gün kadar sürebileceği ve seyahat planlarınızı engelleyebileceğini şimdiden hatırlatırız

Aynı zamanda, randevu alınmasının şart olduğunu hatırlatır, detaylı bilgiye: http://www.ankara.msz.gov.pl/tr/konsolosluk_bilgileri/vize_isleri/ linkinden ulaşılabileceğini

gerekli belgelerin listesinin ise http://www.vfsglobal.com/poland/turkey/participants_documents.html

linkinden incelenebileceğini bildiririz. Doğrudan Konsoloslukta yapılabilecek sınırlı sayıdaki randevular için www.e-konsulat.gov.pl sayfasından gün alınabilir veya İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Gaziantep ve Trabzon’daki VFS Global Vize Başvuru Merkezlerinin http://www.vfsglobal.com/poland/turkey/ internet adresinden işlem yapılabilir.

Bilgi hattı: 0212 373 58 01